• Πρέβελη

  Η παραλία “Λίμνη” του Πρέβελη βρίσκεται στη νότια παράλια του Ρεθύμνου, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια από την πόλη του Ρεθύμνου. Ακολουθείτε το δρόμο για Πλακιά και λίγο μετά τα Λευκόγεια, ακολουθάτε την ταμπέλα προς Λίμνη Πρέβελη. Πρόκειται για μια μοναδική αμμουδερή παραλία, πανέμορφη, με ένα μικρό δάσος από φοίνικες που την κάνουν να μοιάζει εξωτική. Στο σημείο αυτό, στην παραλία, βρίσκονται και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει αρκετό νερό, ακόμα και το καλοκαίρι. Σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα πριν χυθεί στη θάλασσα. Έτσι ο επισκέπτης που θα διαλέξει αυτήν την παραλία για μπάνιο, έχει την μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσει είτε στα αλμυρά νερά της θάλασσας, είτε στα γλυκά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού! Επίσης φανταστική εμπειρία για τον επισκέπτη είναι το να περπατήσει και να ανέβει τον ποταμό. Οι φοίνικες στις όχθες του ποταμού προσφέρουν πλούσια σκιά και το έδαφος είναι ομαλό και με άμμο. Κάποιες στιγμές θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι βρίσκεται σε μια αφρικανική όαση.

 • Τριοπετρα

  Η παραλία της Τριόπετρας είναι κοντά στα Ακούμια και η διαδρομή από το Ρέθυμνο είναι περίπου 40 λεπτά. Το όνομα της παραλίας πάρθηκε από τις τρεις πέτρες που βγαίνουν από τη θάλασσα μπροστά από την παραλία. Όπως και η παραλία Ακούμια, έτσι και αυτή, φιλοξενεί περισσότερο ντόπιους παρά τουρίστες. Είναι μια όμορφη παράλια με ομπρέλες και ξαπλώστρες και εστιατόριο για φαγητό. Επίσης η παραλία αυτή είναι γνωστή για το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα όπου αξίζει να περιμένει κανείς να το δει. 

 • Αγία Γαλήνη

  Το θέρετρο της Αγίας Γαλήνης βρίσκεται σε απόσταση 58 χιλ. νότια του Ρεθύμνου. Εκτός από την πληθώρα των τουριστικών υποδομών διαθέτει και δύο θαυμάσιες, πεντακάθαρες παραλίες που σχηματίζονται μέσα στα επιμέρους γραφικά λιμανάκια της περιοχής. Η παραλία της Αγίας Γαλήνης είναι πλήρως οργανωμένη και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να την απολαύσουν μέσα από κάποιες δραστηριότητες όπως θαλάσσια σπορ και κατάδυση. Η παραλία δεν συνιστάται σε όσους επιθυμούν ησυχία αφού το καλοκαίρι η παραλία είναι συνεχώς κατακλυσμένη από κόσμο. Η Αγία Γαλήνη, είναι ένας προορισμός που ενδείκνυται για όσους θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο κοντά στη θάλασσα και να μείνουν μέχρι αργά απολαμβάνοντας τη νυχτερινή ζωή και το καλό φαγητό στα εστιατόρια του χωριού.

 • Πλακιάς

  Για να  φτάσετε στον Πλακιά, ακολουθείτε τον δρόμο Ρεθύμνου – Αγ. Γαλήνης και στρίβετε είτε από τη διασταύρωση της Μπαλέ προς Αγ. Βασίλη (διαμέσου του φαραγγιού του Κοτσιφού, η ίδια διαδρομή δηλαδή που ακολουθείτε για Ροδάκινο), είτε από διακλαδωση για Κοξαρέ (μέσα από το Κουρταλιώτικο φαράγγι) που είναι και η πιο συνηθισμένη διαδρομή καθώς είναι πιο σύντομη. Η παραλία του Πλακιά είναι μια οργανωμένη παραλία, ιδιαίτερα δημοφιλής το καλοκαίρι, με πολλές δυνατότητες για διαμονή, φαγητό, πολλές ανέσεις για κολύμπι (ξαπλώστρες, ομπρέλες) και θαλάσσια σπορ.  Ξεκινάει από τον οικισμό και εκτείνεται ανατολικά του.