• Φαράγγι Κουρταλιώτη

    Το φαράγγι του Κουρταλιώτη βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου, 22χλμ. από την πόλη του Ρεθύμνου και έχει μήκος 3χλμ.. Είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά αξιοθέατα του Ρεθύμνου. Ξεκινάει από το χωριό Κοξαρέ και ρέει ανάμεσα στα βουνά Κουρούπα (984μ) και Ξηρό Όρος (904μ). Οι τεράστιες βραχώδης πλαγιές του φαραγγιού φθάνουν τα 600 μέτρα και είναι γεμάτες ανοίγματα και σπηλιές, όπου ζουν σημαντικά είδη πανίδας.

  • Φαράγγι Κοτσυφού

    Λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από το χωριό Σελλιά στο Νομό Ρεθύμνου βρίσκεται το εντυπωσιακό Φαράγγι του Κοτσυφού. Μπορείτε να περπατήσετε μέσα από το φαράγγι παράλληλα με την κοίτη του ποταμού όπου το θέαμα είναι μαγευτικό, με τα ψηλά κάθετα επιβλητικά, βράχια ανάμεσα στα οποία υπάρχει ο στενός ασφαλτοστρωμένος δρόμος και οι δύο μικροί καταρράκτες στην αρχή της διαδρομής. Το ποτάμι στερεύει το καλοκαίρι αλλά την άνοιξη τρέχουν ακόμα τα νερά. Βγαίνοντας από το φαράγγι, στο άνοιγμά του θα δείτε να ξεπροβάλλει η ακτή της Γιαλιάς. Ανεβαίνοντας από το φαράγγι βόρεια στα μεσόγεια θα περάσετε από την Κάνεβο, τα Αγκουσελιανά, το Παλαιόλουτρο, τον Άγιο Βασίλειο και θα στρίψετε προς τα αριστερά σας για τους Αρμένους.

  • Φαράγγι Χελιδονιών

    Το Φαράγγι των Χελιδονιών βρίσκεται κοντά στο δημοφιλέστερο αξιοθέατο του νομού Ρεθύμνου, τη παραλία της Πρέβελης. Παρόλο που οι περισσότεροι που επισκέπτονται την Πρέβελη, οδηγούν κατά μήκος του φαραγγιού, το όνομα του δεν είναι γνωστό σχεδόν σε κανέναν. Ευκαιρία να το γνωρίσετε λοιπόν.